Spring naar content
Universiteit Utrecht

gathering the academic world, offline and online

case

Een traditie die de Universiteit Utrecht koestert, zijn hun academische ceremonies in de iconische Domkerk. In het bijzonder de opening van het academisch jaar en de Dies Natalis, het jubileum van de universiteit. Tijdens de coronacrisis werd duidelijk dat elkaar in het echt ontmoeten niet altijd mogelijk is. Maar hoe kan een universiteit dan belangrijke thema’s bespreken, urgente kwesties behandelen en prijzen uitreiken? Kennis delen en open discussies voeren zijn pijlers van de academische wereld. Tingly schoot te hulp, zowel online als offline!

Bij het terugkijken op eerdere evenementen concludeerden we dat zowel de inhoud als de vorm gemoderniseerd moesten worden. De kwaliteit en creativiteit hadden een boost nodig, zonder concessies te doen aan deze academische tradities. Maar dat betekende dat veranderingen in gang gezet moesten worden. We stelden een plan voor dat twee dingen zou verbeteren: de online media en het halfjaarlijkse evenement zelf.

Samen met de universiteit creëerden we een speels script en voegden we enkele creatieve accenten toe aan het evenement. We kwamen ook overeen dat wij alles zouden documenteren, livestreamen en de audiovisuele taken tijdens het evenement zouden verzorgen. We produceerden meerdere video’s om te streamen en om voor andere doeleinden online te plaatsen. Een kwalitatief hoogstaand evenement, gecombineerd met moderne video’s in een frisse verpakking.

Het resultaat? Een professionele, creatieve draai aan een reeds bestaand evenement. Een stijlvol aangekleed podium, een gele loper, boeiende video’s, een soepele livestream en 800 bezoekers die veel plezier hadden.

“Net thuis van een prachtige, lange Dies Natalis-dag. Zeer tevreden en blij, alles verliep soepel. Nogmaals grote complimenten aan jou en je team. Jullie zijn zo goed, en het is zo’n plezier om samen te werken. En de bigband was geweldig, niet alleen qua optreden, maar ook hoe soepel alles verliep met de opbouw en afbouw. Heel erg bedankt en tot de volgende keer!”

Marieke van Merrienboer, Cabinet Affairs and Strategic Relations
office tingly foto-16
DSCF1013
versuni bts foto-6
office tingly foto-31
HycorShoot-32

drop a line