Spring naar content
VPNGids

protect your information

case

Heb je ooit op internet gesurft in een schattig koffietentje in Amsterdam? Doe dat alsjeblieft nooit zonder een VPN. Ze zijn er niet alleen voor techneuten, maar voor iedereen die op een veilige manier online wil gaan.

Iedereen heeft er wel van gehoord, maar wat zijn ze eigenlijk?

Of je nu films wilt kijken die in jouw land geblokkeerd zijn, jezelf wilt beschermen of gewoon anoniem wilt blijven: VPN is er voor jou. VPNgids.nl benaderde ons met de vraag: kunnen jullie een eenvoudig te begrijpen video maken voor onze diverse doelgroep, bestaande uit gamers, werkenden en ouderen die hun privacy willen beschermen? Maak het abstracte concept van onze technologie duidelijk, zodat iedereen VPN kan gebruiken en begrijpen.

Het concept van een VPN kan lastig zijn, vooral voor mensen die niet zo technisch zijn. Daarom bedachten we een metafoor om het verschil tussen online zijn met en zonder VPN te verduidelijken. Door surfen op zee als analogie voor online zijn te gebruiken, maakten we het concept van een VPN begrijpelijk en gemakkelijk te onthouden. We gebruikten felle en kleurrijke beelden voor de scènes met VPN en donkere, mysterieuze kleuren voor de onveilige internetervaring. Het concept blijft abstract, omdat een gedetailleerde uitleg van VPN vaak lastig te begrijpen is. Het grote verschil tussen vrijheid en veiligheid werd vereenvoudigd door visueel contrast te gebruiken.

superkracht

Het resultaat is een kleurrijke animatievideo die de kijker meeneemt op een visuele reis. We beginnen met een uitleg over hoe het internet werkt zonder VPN, waarbij we de gevaren en risico’s tonen met donkere beelden. Daarna introduceren we VPN, met veel kleuren en positieve geluiden. Het is alsof je een superkracht gebruikt die je onzichtbaar en onoverwinnelijk maakt. Het geeft je volledige vrijheid.

office tingly foto-16
DSCF1013
versuni bts foto-6
office tingly foto-31
HycorShoot-32

drop a line