Spring naar content
Radboud Universiteit

bringing science to the public

case

De samenleving profiteert enorm van wetenschap. Dat staat buiten kijf. Hetzelfde geldt voor de inwoners van Nijmegen. Toch vragen mensen zich vaak af waar een universiteit precies mee bezig is. De Radboud Universiteit en de gemeente Nijmegen gingen met die vraag aan de slag. Bijeenkomsten en brochures werken niet meer zo goed als vroeger. Een visuele prikkel is nodig. En daar komen wij in beeld, want wij houden van visuele prikkels!

Wetenschappelijk onderzoek zit vol complexe materie en nuances. Om dit begrijpelijk te maken, bedachten we ‘Sit With a Scientist.’ De wetenschapper levert ons input, en wij herschrijven het. Aangezien wetenschappers wetenschappers zijn en geen professionele verhalenvertellers, helpen we hen met een autocue. Daarnaast produceerden we animaties, die we op een humoristische manier in de video verwerkten. Een beetje humor maakt het makkelijker te begrijpen, toegankelijker en bovenal leuk om naar te kijken.

resultaat

Video’s van ongeveer drie minuten waarin wetenschappers een kijkje achter de schermen van hun werk geven. Het draagt bij aan de relatie tussen de stad en de universiteit en behandelt onderwerpen zoals ALS, designerdrugs, ecologie en zendmasten. Met een QR-code die op verschillende locaties in de stad is geplaatst, kan men de video’s bekijken. Het wordt ook online gebruikt om de kloof tussen de universiteit en de gemeente te overbruggen. Duizenden mensen hebben zich op deze manier al betrokken gevoeld.

“Het ziet er fantastisch uit. Bedankt voor het geweldige werk dat jullie hebben geleverd en de fijne samenwerking tot nu toe. Dit geeft vertrouwen voor de rest van de serie.”

Lottie Pohlmann, Strategic Advisor for Corporate Communications
office tingly foto-16
DSCF1013
versuni bts foto-6
office tingly foto-31
HycorShoot-32

drop a line