Spring naar content
Gemeente Venray

the journey towards a sustainable future

case

Klimaatverandering heeft invloed op ons allemaal. Ja, we krijgen heerlijke warme zomers. Klinkt goed. Maar het zorgt ook voor extreem weer en droogtes. Iets wat we niet willen en waar we tegen moeten vechten. Deze transformatie waar we doorheen gaan, betekent dat er dingen zullen veranderen. De gemeente Venray wilde haar inwoners betrekken bij wat dit voor hen betekent. Want hoewel het een mondiale uitdaging is, kunnen de inwoners van Venray hun eigen rol spelen in de oplossing.

De gemeente Venray hecht veel waarde aan openheid en transparantie en wilde video’s creëren die deze boodschap overbrengen. Hoe zorgen we ervoor dat deze video’s mensen aanmoedigen om verandering te creëren, in plaats van zich bekritiseerd te voelen? Dit brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Tijd om dieper in deze vragen te duiken.

humoristisch

De informatie die we wilden overbrengen naar de doelgroep moest aanslaan. We moesten ons in hen verplaatsen. Daarom hebben we een video gemaakt met een vleugje komedie. Video’s met humor die laten zien welke schade klimaatverandering kan aanrichten, maar met genoeg humor om het herkenbaar en toegankelijk te maken.

frame by frame

Het resultaat is drie animatievideo’s die multi-channel kunnen worden verspreid. We gebruikten frame-by-frame animaties die passen bij de humoristische boodschap die we wilden overbrengen. Dit creëert een cartoon-effect dat zowel wij als de klant leuk vonden. De voice-over legt op een kalme manier alle gevaren van klimaatverandering uit, waardoor de kijker de video volledig kan opnemen en alle informatie goed kan absorberen.

office tingly foto-16
DSCF1013
versuni bts foto-6
office tingly foto-31
HycorShoot-32

drop a line